PETERPOTTER.HU FŐOLDAL | TÖRTÉNET | HAMAROSAN | RAJONGÓI | KAPCSOLAT
FILMEK | SZEREPLŐK | HELYSZÍNEK | EREKLYÉK | KÖNYVAJÁNLÓ LEGENDÁS LÉNYEK | VARÁZSIGÉK - BŰBÁJOK       Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca

 info@peterpotter.hu

Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca

 30/111-2222

 
 
Bűbájok | Varázslatok | Ártások | Rontások | Átkok | Filmes Varázslatok

Varázslatok

Alohomora - Nyitóvarázs. A zárt ajtó kinyílik. Hermione Granger használja, hogy elbújhassanak Argus Frics elől. A sorozat folyamán elveszti jelentőségét, mert egyre több Alohomora-biztos zárral találkoznak a szereplők. A Colloportus ellentétje. Nyugat-afrikai Sidiki nyelvjárásban „Tolvajok barátja”.

Anapneo - Légúttisztító varázslat. Kitisztítja a célszemély légutait. Horatius Lumpsluck használja Marcus Belbyn, aki félrenyelt egy falatot. Horatius Lumpsluck Ronon, aki fuldoklik, is használhatta volna, miközben Harry egy bezoárt keresett a szekrényben. A görög „anapneo” szóból, jelentése: lélegezni vagy újraéleszteni.

Annullate (Deletrius) - Varázslatlenyomat-eltüntető varázslat. A Priori Incantatem mutatta lenyomat eltüntetésére szolgál. Amos Diggory használja a Kviddics Világkupa döntője után Harry Potter pálcáján. A magyar szó valószínűleg a „lenulláz”, az angol a „delete” (latin deleo) töröl szóból.

Cave Malicium (Cave Inimicum) - Ellenségek elleni védővarázs. Célterületet ellenségbiztossá tesz. Hermione Granger és Harry Potter használják a táborhelyük biztonságossá tételére. Az varázsige helyes latin felszólítás: óvakodj az ellenségtől, ill. a rosszindulattól.

Colloportus - Ajtózáró varázslat. Mágikusan bezár egy ajtót, így azt nem lehet mugli módszerekkel kinyitni. Hermione Granger használja a Mágiaügyi Minisztériumban. Az Alohomora ellentétje. A görög „kollao” (szorosan összekötni) és a latin „porta” (kapu) szavakból.

Comikulissimus (Riddikulus) - Mumus elleni varázslat. A mumus azzá változik, amitől a varázslat elvégzője legjobban fél. Ezt változtatja át egy vicces szituációra a varázsige, amitől a mumus hatalma megtörik. Remus Lupin tanítja meg a roxforti diákoknak. A magyar szó a magyar „komikus”, az angol a latin „ridiculus” (abszurd, nevetséges) szóból. (Egyébként a filmben "Commikulus" míg a könyvben "Commikulussimus"-ként használják.)

Defodio - Ásóvarázslat. A varázslat lyukat ás a mutatott pontban. Harry Potter, Hermione Granger és Ron Weasley használja ezt a varázslatot, hogy kijussanak a Gringottsból. A latin „defodio”, leás szóból.

Deprimo - Robbantó varázslat. Lyukat robbant egy szilárd felületbe. Hermione Granger használja, hogy beessenek a Lovegood család nappalijába. A latin „deprimo”, lenyom, mélyre ás szóból.

Descendo - Robbanóvarázslat. Felrobbantja a célzott tárgyat. Ron Weasley használja, hogy leeressze a padlásra vezető létrát. Később Crak használja, hogy ledöntsön egy könyvkupacot. Harry, többek közt ezzel a varázsigével próbálta elpusztítani az egyik horcruxot. A latin „descendo”, leereszkedni szóból.

Dissendium - Mágikus jelszó. Kinyitja a Roxfortban található púpos boszorkány szobrának púpját. Ez a titkos átjáró vezet a Mézesfalás nevű édességboltba. Harry Potter használja, hogy engedély nélkül Roxmorts-ba mehessen. A latin „discedo”, távozni, elkanyarodni, eltérni szóból.

Erecto - Felállító varázslat. Sátrak és más dolgok felállítására való. Hermione Granger használta, hogy felállítsa sátrukat. Valószínűleg a negyedik részben, a kviddics világkupadöntőjén is használták a táborozó varázslók. A latin „erectus”, felemelni szóból.

Evapores (Evanesco) - Eltüntető varázslat. Eltünteti a célzott tárgyat. Perselus Piton ezzel tünteti el Harry Potter bájitalát. Az angol latin „evanesco”, eltűnni szóból, a magyar a latin "evaporatio", elpárologtatás szóból.

Exlukhops (Waddiwasi) - Lövővarázs. Apró tárgyakat lő ki a levegőbe. Remus Lupin használja Hóborc ellen. Valószínűleg rögtönzött bűbáj volt Lupin részéről, erre utal, hogy a luk szó benne van, és Lupin egy kulcslyukból bájolja ki a rágógumit, amit használ. A magyar varázsige valószínűleg a lyukból kivarázsolt rágógumi orrlyukba küldésére utal, az angol szó pedig az angol „wad”, puha anyag és a latin „vado”, menni szavakból van összerakva.

Finite Incantatem - Ellen-varázslat. Megszünteti egy korábban elvégzett varázslat hatását (pl. rontásét, átokét). A sorozat folyamán többször használják, többek között a Párbajszakkör ideje alatt, vagy a Mágiaügyi Minisztériumban. A latin „finio” (befejezni) és „incanto” (rávarázsol) szavakból.

Hippokrax (Episkey) - Gyógyító varázslat. Töréseket, sebeket és belső sebeket is gyógyíthat. A filmben Luna Lovegood, a könyvben Nymphadora Tonks használja, hogy meggyógyítsa Harry Potter törött orrát. Az angol szó a görög „episkeu”, javítás szóból, a magyar a görög orvoshérosz, Hippokrátész nevéből.

Homenum Revelio - Emberkimutató varázslat. Megmutatja, hogy van-e ember az elvégző körül. A könyvben többször is használják, például a halálfalók így tudják meg, hogy van-e valaki a Lovegood-ék házának emeletén. Valószínűleg ezt használja Albus Dumbledore, amikor tudja, hogy Harry Potter a közelben van, a láthatatlanná tevő köpeny alatt, az első és a második könyvben. A latin „homo” (személy) és „revelo” (felfed) szavakból.

Lumos - Világító varázslat. A pálca végén apró láng/fény jelenik meg. Hatása alatt más varázsigék is végezhetők a pálcával. A sorozat folyamán számtalanszor alkalmazták. Hatásának megszüntetője a Nox. A latin „lumen”, fény szóból.

Lumos Maxima - Erősebb világító varázslat. A pálca végéből lehet elővarázsolni egy erős fényt. A sorozat folyamán számtalanszor alkalmazták.

Morsmordre - A Sötét Jegyet megidéző varázslat. A varázslat megidézi a Sötét Jegyet. Először Ifj. Barty Kupor idézi meg, hogy a hűtlen halálfalókat elriassza. A halálfalók rendszeresen használják ott, ahol megöltek valakit. A latin „mors” (halál) és a francia „mordre” (latin mordeo) harapni szavakból.

Nox - A Lumos hatását megszüntető varázsige. Megszünteti a Lumos keltette fényt. A Lumos igét ezzel hatástalanítják a sorozat folyamán. A latin „nox”, éjszaka szóból.

Obscuro - Szembekötő varázslat. A célszemély szemét beköti egy fekete kendő. Hermione Granger köti be vele Phineas Nigellus portréjának a szemét. A latin „obscuro”, elsötétít szóból.

Pirocus (Flagrate) - Tüzes pálca varázslat. A használó tüzes jeleket hagyhat vele a pálcájával. Hermione Granger ezzel jelöli meg a már látogatott szobák ajtaját a Mágiaügyi Minisztériumban. Valószínűleg ezt használja a második részben Tom Denem is, amikor a levegőbe írja fiatalkori nevét. Az angol szó a latin „flagro”, tűzben ég szóból, a magyar a görög piro- tűz szóból.

Piroinito (Incendio) - Tűzvarázslat. Tüzet varázsol elő. Az első részben Hermione Granger használja, hogy felgyújthassa Perselus Piton talárját. Később még számtalanszor használják. Valószínűleg ezt használta Hagrid az első részben, Harry Potterrel való első találkozása alkalmával. Az angol szó a latin „incendo”, tüzet állítani szóból, a magyar a görög piro- tűz és a latin init(i)o belép, megkezd szavakból.

Priori Incantatem (Prior Incantato) - Varázslatlenyomat-idéző varázslat. Megjeleníti a vizsgált pálca korábbi varázslatait, fordított sorrendben, vagyis a legutóbbiakat legelőször. Amos Diggory végzi el Harry Potter pálcáján a Kviddics Világkupa döntője után. Hatása megszüntethető az Annulate varázsigével. A latin „prior” (előző) és „incanto” (rávarázsol, elbájol) szavakból. A magyar az angol ferdítése.

Renervate - Élesztő varázslat. Az eszméletlen embereket magukhoz téríti. Amos Diggory, Albus Dumbledore és Harry Potter is használják, bár utóbbi sikertelenül. Az eredeti Ennervate-ról nevezte át J. K. Rowling. A latin "re-" újra, és a "nervus" erő szavakból.

Reparo - Javító varázslat. A széttört dolgokat egybeforrasztja. Számtalan alkalommal használták a sorozat során. Hermione Granger az első részben használja Harry szemüvegén. A latin „reparo”, megjavít szóból.

Salvio hexia - Védővarázs. Védelmet nyújt a külső támadások ellen. Hermione Granger és Harry Potter használják a táborhelyük biztonságossá tételére. A latin „salvus” (biztonságos) és az angol hex (rontás) szavakból.

Stimula - Stupor ellenátka. Megszünteti a Stupor hatását. Többször használták a Stupor használata után. A latin "stimulus", ösztönzés, serkentés szóból.

Transportus (Portus) - Zsupszkulcs-készítő varázslat. A célzott tárgyat zsupszkulccsá változtatja. Albus Dumbledore használja, hogy Harry Potter és a Weasley testvérek gyorsan el tudjanak menekülni a Roxfortból. Az angol a latin „portus”, portál szóból. A magyar a latin "transporto" átszállít szóból.

Vizualicus (Aparecium) - Megjelenítő varázs. Megjeleníti pl. a láthatatlan tintával írt szöveget. Hermione Granger használja sikertelenül Tom Denem naplóján. Az angol szó a latin „appareo”, láthatóvá válik, a magyar a latin "visualis" látható szóból.

 

 

Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca  

Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca

Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca
Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca  BOOKING Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca  SZALLAS.HU Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca  TRIVAGO Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca  APARTMAN Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca Harry Potter Peter Potter varázslat varázsvilág mágia szállás nyaralás sárkány harry potter és a bölcsek köve harry potter és a titkok kamrája
harry potter és az azkabani fogoly harry potter és a tűz serlege harry potter és a főnix rendje harry potter és a félvér herceg harry potter és a halál ereklyéi harry potter filmsorozat harry potter varázspálca